3D сучасність

Упродовж Тижня кодування ЄС, який тривав із 5 по 20 жовтня 2019 року, в рамках ініціативи Meet and Code в Україні відбулося понад 100 події із популяризації новітніх технологій. Понад 7000 дітей і молоді з усіх областей країни отримали нові знання та долучитися до розвитку громади.

«Молодь в Європі прагне більшого, ніж просто "вподобати" та "поширити". Вони прагнуть створювати та бути натхненими. Беріть участь у заходах Тижня коду ЄС та допоможіть європейцям стати творцями цифрового світу!» -Марія Габрієл, Європейський комісар з цифрової економіки та суспільства.

Ініціатива Meet and Code реалізується в Україні вже втретє. По всій Україні відбувалися семінари, лекції, тренінги, воркшопи, хакатони, конкурси, покликані ознайомити дітей і молодь із новітніми технологіями.

Під час заходів діти і молодь долучися до вирішення різноманітних потреб громади: створювали сайти для осіб із порушенням колірного зору, вивчали, як вторсировину можна використовуватися для 3D друку, опановували робототехніку, здійснювали супутниковий аналіз екологічної ситуації та відкривали для себя по-новому світ технологій.

Один з таких заходів пройшов у ЗНВК “Запорізька січ” при підтримці громадської організації «Сузір’я допомоги». Метою заходу «3D сучасність» було ознайомлення учнів з сучасними технологіями багатовимірного моделювання та його фізичного втілення в різних сферах житя. Було проаналізовано основні питання та проблеми як моделювання, так і фізичної реалізації тривімірних моделей в реальному просторі. Учні були свідками, як на 3D принтері за час заходу на пустому столі з’явився тривимірний об’єк, що дозволило відчути, що все це не фантастика майбутнього, а реалії сучасності до яких необхідно долучатися вже зараз.

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup. В Україні TechSoup надає громадським та благодійним організаціям, а також публічним бібліотекам пільгове програмне забезпечення, технічні засоби та пропонує освітні програми.

Більше фото за результатами подій ви можете переглянути у Facebook за хештегами #ГУРТзаряджає #SAP4Good #codeEU #meetandcode #ConstellationOfHelp #Сузір’яДопомоги.